Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) - prášok

Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) - prášok


Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) prášok zo sušených húb - bez aditív, bez prísad, bez kompromisov. Len 100 % čisté huby vo forme, ktorú si môžete pridať do jedla alebo užívať ako doplnok výživy. viac
Kód produktu: P00043 Doprava a platba
12,95 €
Viac ako 5 ks
Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) prášok zo sušených húb - bez aditív, bez prísad, bez kompromisov. Len 100 % čisté huby vo forme, ktorú si môžete pridať do jedla alebo užívať ako doplnok výživy. viac
Výrobca: Kód produktu: P00043 Doprava a platba

Hliva ustricová je jedna z najznámejších jedlých aj liečivých húb v našich zemepisných šírkach. Okrem výbornej chuti je cenená aj pre svoje imunitu posilňujúce, protizápalové a detoxikačné účinky. V tradičnej ázijskej aj európskej fytoterapii sa používa najmä pri oslabení organizmu, tráviacich problémoch a ako prírodná podpora pri civilizačných ochoreniach.

Náš produkt je 100 % čistý jemne mletý prášok zo sušených plodníc koralovca, bez prísad a konzervantov. Vďaka šetrnému sušeniu si zachováva všetky cenné bioaktívne látky.

Aktívne látky a ich účinky:

Beta-glukány (najmä pleuran)
Zložky s výrazným imunomodulačným účinkom, ktoré podporujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu, aktivujú makrofágy a zvyšujú odolnosť voči vírusom, baktériám aj plesniam. Pleuran je tiež predmetom výskumu v oblasti prevencie infekcií u detí aj dospelých.

Lovastatín (prírodný statín)
Hliva prirodzene obsahuje látku lovastatín, ktorá prispieva k zníženiu hladiny LDL cholesterolu a ochrane srdcovocievneho systému. Na rozdiel od syntetických statínov pôsobí jemnejšie a bez vedľajších účinkov.

Ergosterol a vitamíny skupiny B
Hliva je bohatá na ergosterol (provitamín D2) a vitamíny skupiny B, ktoré podporujú energetický metabolizmus, nervový systém a zdravie pokožky.

Stopové prvky a enzýmy
Obsahuje zinok, selén, železo, meď, draslík a ďalšie prvky dôležité pre detoxikáciu, krvotvorbu a vitalitu. Enzýmy v hlive pomáhajú tráveniu a regenerácii pečene.

Dávkovanie:
Odporúčané dávkovanie je 1 – 3 gramy denne. Účinné zložky aktivujete pridaním prášku do vody s teplotou cca 90 - 100 stupňov Celzia na niekoľko minút. Môžete miešať so svojím obľúbeným čajom alebo si pridať prášok do kávy. Môžete si prášok prisypať napríklad aj do raňajkovej ovsenej (prípadne inej teplej) kaše.

Krajina pôvodu: Slovensko.

Parametre
Hmotnosť 50 g
%s ...
%s
%image %title %code %s